Az esküvő előtti héten érdemes mindent számba venni, ellenőrizni. A szolgáltatók kiválasztva, a helyszín már csak rátok vár, de hátra dőlni még sajnos nem lehet. Most is érvényes, ahogyan eddig a szervezés során, hogy ha nincs esküvőszerveződ,  delegálhatod a feladatokat.

Esküvői ruhapróba

Az esküvő előtti héten mindenképpen próbáld fel a ruhádat minden kiegészítővel együtt. A teljes szettben gyakorold kicsit a lépcsőn járást, leülést, főleg ha abroncsos ruhád van. Lehet, hogy a mosdóhasználat sem lesz egyszerű a nagy szoknyával. A cipőd semmiképpen sem a nagy napon legyen rajtad először. Minden nap vedd fel kis időre a lakásban egy vékony harisnyával, hogy ne törje fel a lábad.
Ha eddig viseltétek a gyűrűket érdemes az ékszerésznél megtisztíttatni. Ezzel teljesen újnak fognak látszani. A menyasszonyi csokorról is egyzetess a fotózáskor már szükséged lesz rá.

Egyeztetés az esküvőszervezővel és a szolgáltatókkal

Ha van esküvőszervezőtök, aki eddig is mindent kézben tartott érdemes még vele a forgatókönyv alapján egy mindent át fogó egyeztetést tartani. Itt kiderülhet van-e még valami eldönteni való vagy teendő, amiről esetleg megfeledkeztetek.
A szolgáltatókkal kapcsolatosan is szükséges egy az érkezési időket megerősítő telefon. Nagyon kényelmetlen lehet, ha félreértés miatt valaki késik és minden csúszik miatta.
A szerződéseken ellenőrizd a fizetési határidőket. Borítékold ki a pontos összegeket, ezzel már ne kelljen foglalkozni. Figyelmes dolog köszönőlevelet is mellékelni a borítékban. Az anyagi elismerés mellett jól esik mindenkinek, ha megdicsérik a munkáját is.
Az esküvőszervező vagy egy megbízható barát ellenőrizze a vacsora és a szertartás helyszínét az esküvői dekorációt, minden olyan-e amilyennek megálmodtátok.

A nászúttal kapcsolatosan is ellenőrizz mindent indulási idő, szállásfoglalás illetve egyéb programok.
Az ültetőkártyákat is ellenőrizni kell, a megfelelő név szerepel-e rajtuk és megvan-e hiánytalanul mindenkié.

Figyelmesség a messzirő érkezett vendégeknek

A messziről érkezett vendégek számára készülhetsz valami kedves finomsággal, ami a szállodásban várja őket. ez lehet édesség, gyümölcs, vagy amiről biztosan tudod, hogy örülnek majd neki. a személyzet gondoskodni fog majd róla, hogy megkapják.

A koszorúslányok értékes segítsége a lánybúcsú szervezésért és minden másért figyelmességet érdemel. Az apró figyelmességek mellé értékelni fogják, ha személyre szabott köszönőlevelet is kapnak.

Elsősegély készlet

Legyen nálad a nagy napon egy elsősegély készlet, amelyben ragtapasz, papír zsebkendő, pótharisnya, fájdalomcsillapító és mini varrókészlet is helyet kap minden eshetőségre. Ezeket egy kis szütyőben az egyik koszorúslányra bízhatod, így mindig kéznél lesz.

Még néhány apróság

Ha az esküvő után röviddel indultok nászútra érdemes már előre becsomagolni az utazáshoz szüksége holmikat erre se legyen gond.
A vőlegényednek írt pár kedves sor amelyt a nagy nap reggelén kap kézhez, megalapozhatja a romantikus hangulatot egész napra.
A manikűröst, pedikűröst az esküvő előtt egy két nappal iktasd be, hogy minél frissebbek legyenek a körmeid. Ezt közös programmá is teheted a koszorúslányokkal vagy az anyukáddal és leendő anyósoddal.
A pihenés nagyon fontos. Az esküvő előtti héten minden nap időben menj el aludni.
Nézz utána az időjárás jelentésnek, és ha rossz időt jósolnak a „B” tervet is tartsd készenlétben hátha tényleg szükség lesz rá.

Figyelj a vőlegényedre! Tölts el vele némi időt úgy is, hogy nem az esküvőről beszéltek. Menjetek sétálni, közös masszázsra vagy nézzetek meg együtt egy filmet. Csináljatok együtt bármit, amit feltölt és pihentet.
Minden elkészült és végre összeházasodhattok! Ott lesztek egymásnak és minden csodás lesz!