Az esküvői mulatságnak van egy általánosan elfogadott és bevált fogatókönyve, amit egy kis kreativitással nagyon szórakoztatóvá tehetünk. A násznép összetételétől függően rendelhetünk bűvészt vagy humoristát, vagy egy közkedvelt énekest. A meglepetés vendéggel osztatlan sikert fogunk aratni. Az előadás időpontját gondosan válasszuk meg. A legjobb, ha a nyitótánc előttre időzítjük, hogy a már a táncba belemelegedett vendégeket ne kelljen leültetni.

Ujjlenyomatfa

Az ujjlenyomatfa a vendégek ujj lenyomataiból készül a lagziban. Általában az érkezéskor, a vendég a színes festékpárnába mártott ujjlenyomatát elhelyezi az erre a célra a kartonra vagy vászonra nyomtatott lomb nélküli fára. A nyomatok a fa egy- egy levelét jelképezik Az elkészült alkotás csodás dísze lehet a későbbiekben a pár nappalijának. Remek ötlet a hangulat megalapozásához, szórakoztató a násznép számára és a vendégek, akik eddig még sohasem találkoztak is alkalmat kapnak rá, hogy szóba elegyedjenek egymással. A mögöttes jelentését tekintve a családtagok és barátok az ujjlenyomatuk elhelyezésével jelképesen részt vállalnak a pár életében, teljesebbé gazdagabbá téve azt.

Játszósarok

Ha a vendégek közül többen gyermekkel érkeznek, akkor érdemes gondoskodni a szórakoztatásunkról egy játszósarok létrehozásával. Ha az életkori összetételük megkívánja akár egy megbízott pedagógus készségfejlesztő játékokkal kötheti le az apróságokat, vagy ha nagyobb gyermekekről van szó animátor is szóba jöhet. Ha a gyermekek le vannak kötve a szülők is felhőtlenebbül szórakozhatnak, és nagyon hálásak lesznek ezért.

 Vetítés az emlékekből

A nagy napon a vacsora előtt szokás az ifjú házasok életének főbb mozzanatiból diavetítést tartani. A képek a csecsemőkortól napjainkig ívelik át az időt. A személyes kommentek még meghatóbbá tehetik az eseményt. A siker tuti nem marad el.

 Tombola

A tombolahúzás bármilyen eseményről is legyen szó mindig izgalmas, hiszen nyerni mindenki szeret, legyen szó bármilyen kis apróságról. Minden vendég nevét helyezzük el egy szép kis dobozban és az est folyamán akár többször sorsolhatunk. A szelvényeket kihúzhatja a menyasszony vagy a vendég gyermekek felváltva, hogy minél többen szerephez juthassanak. Nyeremények lehetnek például vicces szelfi az ifjú házasokkal, kedves kis apróságok, mézeskalács szív vagy apró édességek és bármi más, ami nem kell, hogy nagy érték legyen.

Vicces fotósarok

A terem egyik sarkába készítsetek ki vicces party kellékeket, kiegészítőket. Ezek lehetnek kalapok, vicces szemüvegek, hajba való virágkoszorúk. Ezeket a vendégek fel vehetik és készülhetnek is a jobbnál jobb hangulatú képek. Úgy alakítsuk ki a sarkot, hogy belesimulljon az esküvői dekorációba.

Esküvői honlap

A párok közül sokan esküvői honlapot hoznak létre már az esküvő szervezésének kezdetén. Ennek számos előnye van, mivel minden információt könnyen lehet frissíteni és a meghívottak nyomon tudnak követni bármilyen változást. A fotók megosztása is egyszerűvé válik, mert ide minden elkészült fotó feltölthető időrendi sorrendben és akár csoportosítva és kik-ki a neki tetszőket le is töltheti.

Egyedi italok a lagziban

A lakodalom sikerét jelentősen befolyásolja a felszolgált ételek és italok minősége. A vendégek között nagy sikert arathattok, ha koktélbár várja őket vagy egyedi házi készítésű sörrel vagy borral lepitek meg őket. Köszönetajándéknak is remek lehet egy a nevetekkel és az esküvő időpontjával ellátott italt átnyújtani a távozó vendégeknek.

Fotólista

Szokás az ifjú párt minden vendéggel illetve meghívott családdal közös fotón megörökíteni. Ennek a gördülékenyebbé tételéhez érdemes előre listát írni és a ceremóniamestert megkérni, hogy irányítsa a fényképezkedést, nehogy valaki kimaradjon.