Az eljegyzési gyűrű kiválasztási szempontjai elég szigorúak, hiszen nem mindegy milyen anyagból készül a gyűrű, milyen stílusú és az összképnek passzolnia kell a hölgy életmódjához is.

És most még az is bonyolíthatja a gyűrű kiválasztását, hogy a hagyományoktól eltérően, most már nem csak fehér, hanem színes kövek is lehetnek az eljegyzési gyűrűben.

Szeretnénk megkönnyíteni a választást, ezért összeszedtük a leggyakoribb köveket, és a viselőiket is.

Milyen követ válassz a gyűrűbe?

Az eljegyzési gyűrű kiválasztás legfontosabb szempontja, hogy összességében milyen hatást kelt, hogy néz ki egyben. Harmonikus? Vagány? Művészi?

Az eljegyzési gyűrű hangulatát leginkább a gyűrű anyaga és színe, valamint a benne lévő kő formája és mérete adja. És most már a kő színe és kisugárzása is.

Zafír kő az eljegyzési gyűrűben

A zafír kő leggyakrabban kék színű, kicsit hűvös, de elegáns. A fehér bőrű, kék szemű hölgyeknek remek választás, nekik valószínűleg a ruhatáruk és a sminkjük is megszokta már ezt a színt.

Általánosságban a kék szín nyugalmat, békét sugároz, ezért lobbanékony, vöröses színű vagy hangulatú hölgyekhez nem passzol.

Smaragd köves eljegyzési gyűrű

A smaragd gyűrű elvarázsoltan szép zöld tud lenni. Akinek ez a kedvenc színe, az imádni fogja.

Ezenkívül, a vörös hajú hölgyekhez természetes módon passzol.

A zöld szín nem megy mindenhez, gondolunk itt a ruhára és sminkre, ezért érdemes megfigyelni, mielőtt smaragd köves eljegyzési gyűrűt választunk, hogy a hölgy szokott-e ilyen színeket viselni, mert az kevés, hogy elméletben szereti ezt a színt!

Piros színű rubin eljegyzési gyűrű

A piros a szenvedély és az örök szerelem színe. A piros színű rubin kő csillogó, és figyelemfelkeltő. Ha a hölgy inkább visszahúzódó típus, akkor nem lesz jó választás.

A szenvedélyes, lobogó, eleven hölgyek viszont nagyon fogják élvezni rubin köves gyűrű viselését.

A színes eljegyzési gyűrűk egyedibbnek és különlegesebbnek tűnnek, és különösen igaz ez a rubin kővel díszített gyűrűkre, amik kicsit mesébe illő hatást kelthetnek.

Összegezve

A gyémánt eljegyzési gyűrű nem véletlenül számít hagyományosnak, nem lehet vele rosszul választani. Azonban a színes köves gyűrűkkel kicsit óvatosabbnak kell lenni, mert egyedibbek, merészebbek, és odafigyelve kell kiválasztani azt, amivel a hölgy évek múlva is jól fogja érezni magát.