Az esküvőszervezés egyik izgalmas feladata a színvilág és dekoráció megálmodása, ami tulajdonképpen már a helyszín kiválasztásakor körvonalazódik, mert a hely sajátosságai eleve befolyásolják majd milyen stílusú dekort választunk.

A szezonális virágok előnyben

Az esküvői dekoráció terén is természetes a környezettudatosság ennek érdekében a menyasszonyok előnyben részesítik a helyben termesztett virágok felhasználását. A legjobb választás minden esetben a szezonális virágok választása. Ezek helyben nyílnak, üvegház nélkül és a legkevesebb szállítási költséggel és környezeti terheléssel jutnak el a felhasználási helyükre, mindemellett tökéletes alapanyagul szolgálnak a menyasszonyi csokor, helyszín dekoráció, autódíszek, kitűzők elkészítéséhez. Ezzel nem csupán a környezetünket védjük, de a helyi vállalkozókat is támogatjuk.

Bátran választhatunk szárított virágokat is

A gazdag virágdekoráció lenyűgöző, az idén mégis teret kapnak a szárított virágok és füvek is például népszerű a pampafű, a szárított komló és a búza. Egy ilyen különleges dekorációval elvarázsolhatjuk a vendégeinket egy nyári vagy őszi esküvőn. Mivel szárítva elállnak a növények is a téli esküvőre vágyóknak sem kell lemondaniuk, ha beleszerettek a szárított virág dekorációba.

A vadvirágok színei és fűszeres illata mindenkit lenyűgöz és a szabadtéri esküvőn vagy a házasságkötő teremben is remekül mutat. A fotókon is csodásan mutatnak a vadvirágból készült csokrok és a hangulat olyan, mintha virágzó mezőn járnánk.

A virágok illata is fontos

A virágcsokrok kinézete mellett az illatuk is fontos. Finom illatú virágok a frézia, levendula és az orgona. Egyre gyakrabban jelennek meg esküvői virágként. A bátrak friss fűszernövényeket is választhatnak a dekorációhoz. A rozmaring, a menta a kakukkfű vagy a zsálya nem csupán az ételekben varázsolnak el ízükkel, de az illatuk is nagyon kellemes. Apró cserepekben még köszönetajándéknak is remek ötlet bármelyik illatos fűszernövény.

Ne féljünk nagyobb méretű virágokat is választani

A 2020-as év virág trendje megengedi a nagyobb méretű virágokat az esküvői csokrokban. A megszokott virágok mellett a napraforgó a protea virág vagy az articsóka is magára vonhatja a figyelmet a menyasszony csokrában, emellett nagyon egyedivé is teszi. Bevállalós menyasszonyok előnyben.

Mindettől függetlenül akkor lesz igazán csodás a menyasszonyi csokor, ha éppen olyan lesz amilyennek a menyasszony megálmodta és azokból a virágokból készül, amit ő szeret, minden divatirányzattól függetlenül. Nézzétek meg mi a divat és válasszátok ami nektek tetszik.